тексты песен
| |
mserifovic | Дата: Воскресенье, 27.05.2007, 14:40 | Сообщение # 1 |
![mserifovic](/avatar/98/856574.jpg) Admin
Статус: Offline
| В скором выложу тексты ее песен. ну а через некоторое время постораюсь и переводы)
|
|
| |
Kombua | Дата: Воскресенье, 03.06.2007, 14:19 | Сообщение # 2 |
![Kombua](/avatar/85/218849.jpg) .:Профи:.
| при нахождении очепяток\косяков, просьба сообщать) MOLITVA Ni oka da sklopim, postelja prazna tera san, a život se topi i nestaje brzo, k'o dlanom o dlan. K'o razum da gubim, jer stvarnost i ne primećujem, još uvek te ljubim, još uvek ti slepo verujem. K'o luda, ne znam kuda, ljubavi se nove bojim, a dane, žive rane, više ne brojim. Molitva, kao žar na mojim usnama je, molitva, mesto reči samo ime tvoje. (I) Nebo zna, kao ja, koliko puta sam ponovila, to nebo zna, baš kao ja, da je ime tvoje moja jedina molitva. Al Bogu ne mogu lagati sve dok se molim, a lažem ako kažem da te ne volim. Destiny It’s been a long way I try hard not to fall apart Every night I pray And your voice are singing in my heart I have been waiting A long time for you to take my hand Loving and hating A desire that I don’t understand I cant breath, I cant sleep Why cant I get through to you? I cant think, I cant speak What am I to do? (alt.Is there nothing I can do? ) Destiny I’ve been looking for something to guide me Destiny Even though I’ve tried I cant deny you If I’d let you go, I’d betray my soul I know that this is something more Even though nothing’s spoken for, a way that you will feel the same ‘bout me Destiny Read the stars and see my scars I feel so hollow when you’re away So reach out, it’s not far Listen to me pray Destiny I’ve been looking for something to guide me Destiny Even though I’ve tried I cant deny you If I’d let you go, I’d betray my soul I know that this is something more Even though nothing’s spoken for, a way that you will feel the same ‘bout me Destiny Faith is within me Destiny Молитва Не сомкну глаз я Пустая постель, и все как дурман И жизнь моя тает И исчезает как будто туман Схожу с ума я Одно лишь реально - мои мечты Я просто люблю так Я просто лишь верю, вернешься ты Бреду я в бездорожьи И боюсь я новой боли А дни все тревожней Ран не сосчитать… Молитва на губах моих как жар сгорает Молитва Твое имя повторю я снова Небо знает как и я Сколько раз произнесла ее я Небо знает, ведь как и я Только это одно имя для меня - молитва Но богу не солгу я Пусть молитва и святая Но ложью будет то, что Тебя забыла я Молитва на губах моих как жар сгорает Молитва Твое имя повторю я снова Небо знает как и я Сколько раз произнесла ее я Небо знает, как и я Только это одно имя для меня - молитва Только твое имя - молитва… RUKOILEN Ei uneni saavu, Vuoteeni vailla sua on. En surusta toivu, Minulla sielu romuna on. En murheisin mielin Voi koskaan olla onnellinen. Ja sinua mietin, Kun olet rakkauden arvoinen. Kiusaava sielun haava, Surulleni voimaa antaa Ja juuri suru suuri, Tuskaani kantaa. Rukoilen, vaikka toive muuttuu nimeksesi, Rukoilen, rakkaudesta juuri vuoksesi. Rakasta, haluan Sun luonas olla (vain) ja ainoastaan, Rakasta, niin haluan, Siksi vuoksesi rakas toivoen Rukoilen. Suurelle Luojalle Valehdella voi en koskaan. Aidosta rakkaudesta Luovu ei kukaan. Rukoilen, vaikka toive muuttuu nimeksesi, Rukoilen, rakkaudesta juuri vuoksesi. Rakasta, haluan Sun luonas olla (vain) ja ainoastaan, Rakasta, niin haluan, Siksi vuoksesi rakas Rukoilen. Rakasta, haluan Sun luonas olla (vain) ja ainoastaan, Rakasta, niin haluan, Siksi vuoksesi rakas toivoen Rukoilen. Vuoksesi rakas rukoilen
я большой брат, который все знает. я слежу за вами!)
|
|
| |
Kombua | Дата: Воскресенье, 03.06.2007, 14:43 | Сообщение # 3 |
| Agonija Ako postoji ta ljubav sto ubija imali smo... jedno o drugom sve i sto se ne moze saznali smo... Atmosfera koja steze ruke veze i ne prija mozda ne znas to se zove agonija... Stalno smo u istom krugu bolje trazi vezu drugu nasa postala je opasna... Nije vazno ko je jaci, i ko kome vise znaci, sledi medjusobna zabrana Ako postoji iko sebe sto je dao dali mi smo... Zelje najtajnije i misli skrivene dotakli smo... Atmosfera koja steze ruke veze i ne prija mozda ne znas to se zove agonija... Stalno smo u istom krugu bolje trazi vezu drugu nasa postala je opasna nije vazno ko je jaci i ko kome vise znaci sledi medjusobna zabrana Srescemo se negde jednom svlacicemo se pogledom neka sve na tome ostane opsesiji nema leka necemo sve ispocetka agonija lako nastane Bez ljubavi Kad god te vidim ja, Uvek vidim te sa njom. Al' nikako nju kraj tebe, Tu jedino vidim sebe. Sve ono sto mi radis, Sve isto da ti vratim. Da budem kao ti, Da budem kao ti. Bez ljubavi, Shvati njegove su reci. Bez ljubavi, On tebe ne moze da spreci. Bez ljubavi, bez ljubavi, Bez ljubavi. To sto vidis stvarno jeste, Da ti pridje on sad ne sme. Jednom shvati, jednom prati, Zeljno lice, laz, on pati. Slusaj srce, slusaj sebe, Svaki tren ja zelim tebe. Ako hoces samo mene, I ako blizu je nase vreme. Bez ljubavi To nece biti moje reci. Bez ljubavi, On mene ne moze da spreci. Bez ljubavi, dodji mi, Bez ljubavi, budi moja ti. Bez tebe Pogledam u tebe sve mi mirise na kraj, led s tvojih hladnih ruku na kozi osecam. Nije mi zao, ja u sebi ponavljam zastava bela za bol sto osecam ne znam, ne mogu vise ni da se pretvaram... Niz obraze - kapi odlaze... Ne gledaj me - trag od soli jos me boli... Ne zelim mir, ne zelim nadu bez tebe ni srecan kraj, ni svet u zlatu bez tebe necu da disem da se budim bez tebe ja u moru pelina... Ne zelim lek, ne zelim nadu bez tebe ni miran san, ni svet u zlatu bez tebe necu da disem da se budim bez tebe ja u moru pelina... Nestaje tlo tu pod mojim nogama ali ipak stoji moja zadnja odbrana dok ceo svet s tobom nestaje ne gledaj me trag od soli jos me boli
|
|
| |
Kombua | Дата: Воскресенье, 03.06.2007, 14:44 | Сообщение # 4 |
| Bilo bi ti bolje Nocu sanjam nase dane a danju zivim secanje bila sam ti sudbina a sudbine nema dve Kao da sam u svom svetu svejedno mi je bas sve ipak imam nadu da i ti nadas se Bilo bi ti bolje, pozovi me i bilo bi mi bolje, pozovi me otvori dusu zatvori oci to je najbolje To je najbolje Ne verujem ja u vecnost verujem u dan po dan bio si mi sudbina a ona je jedina To je najbolje Bol do ludila Gledam na sat, a gde si ti da l' za tugu mozda je to... Vidim samo boju oka tvog, i kad je more nemirno... Glumim srecu, nemam je ja... Da me zelis veruj da znam... Ljubav nam je more nemirno, tuzno vece i los dan... Gde da idem, kada nemam kud, oko mene tvoj trag vidim svud... Gde me moja zvezda vodila u noc tuge, u bol do ludila, ludila... Ponoc je tu, tu sam i ja, kriva za sve, al' nisam zla... Ti si simbol moga vremena i noc kao godina... Gorka cokolada Sad sve znam, al' te pustam da se uzdas posle nas da sam tuzna ostala probaj sad da me probas kao nekad gorka cokolada, znaj, za tebe sad sam ja Bolece, preboleces kad prodje sve sve po redu bas, k'o nekad ja bolece, preboleces kad prodje sve ako neces bas, bas me briga k'o tebe nekada Sad sve znam, kad se mucis brzo ucis ne pitam, samo pogledam i znam probaj sad, da me probas kao nekad gorka cokolada, znaj, za tebe sad sam ja I tek tad, rame uz rame ti i ja i tek tad da pricamo mozemo i tek tad, rame uz rame ti i ja a do tad, a do tada, a do tad
|
|
| |
Kombua | Дата: Воскресенье, 03.06.2007, 14:45 | Сообщение # 5 |
| Jesen bez nas Gledam u staklo tvoje ime na mom prozoru kapi kise padaju polako moje suze na tvom ramenu Sreca da je hladno i da to ne osecas drhtim kao dete a ti jos mislis da me znas Sve cu da podnesem i laz i prevaru i tvoj hladan pogled sve ovaj put precutacu Sve cu da podnesem ne idi vikacu na glas jer ne mogu jesen bez nas U maloj sobi svetla kao senke igraju mrak je al' u ocima ti vidim svaku rec jos nedorecenu Sreca da je hladno jer se tresem zlo mi je sve cu da podnesem a ti bar pitaj sta mi je Jos jedan korak Jos jedan korak unazad, vise nemam kuda dosla sam do granice kad je previse zbog tebe sve sam trpela i bila luda a nista nisam dobila nikada, nikada Jos jedan korak unazad i ako krenem dalje blize sam do ocaja odlazim, zasluzila sam bolje s tobom ne idem nikuda Sad kad vidim da si ti moja nesreca sad kad vidim da si moja gorka istina moracu da nadjem lek jaci od vremena da te prebolim zauvek, da zaboravim Jos jedan korak nizbrdo i svaki je sve dublje na ivici sam ponora pusti me da sacuvam bar ovo malo ponosa, pusti me Laz Pitaj kako zivim i dal' sam dobro posle nas ni trepnuti necu a slagacu da sam naj srecnija do sad Pitaj dal' me voli bar onako kao ti i pricacu ti pricu lagacu a bicu iskrena Ja sam ne jaka jos uvek da bih srusila zidove pod kojim pisah ime tvoje da te volim zauvek Hej ti usijana glavo sto imas srce ledeno ne zelim da ikad saznas da ceo zivot moj bez tebe je laz Pitaj kako zivim dal' sam dobro posle nas ni trepnuti necu a slagacu da sam naj srecnija do sad Za novu ljubav cuvam tvojih starih lazi sjaj a za tebe uvek samo jedan jedini osecaj
|
|
| |
Kombua | Дата: Воскресенье, 03.06.2007, 14:45 | Сообщение # 6 |
| Na tvojoj kosulji Dugo osecam bes i ljubomoru zbog lutke iz predgradja sto mi te uzima zakljucacu strast dok drzim do sebe i trazicu spas u drugom sto lici na tebe Sta je to mojim suzama ne mogu ti odoleti dolaze u kolonama ginu na tvojoj kosulji Sta je to mojim suzama ne mogu ti odoleti dolaze u kolonama put im otvaras ti ziveti s tobom je kazna, veruj mi Da si usporio bar kad si na jastuku mom obec'o notornu laz nikada vise sa njom prosto ne zelim da u troje disem ako ne prekinem sad poceces da me zoves imenom njenim Naj Najbolja Na pet minuta od tebe zivim ja i tuda prodjem barem tri put na dan da l' slucajno to jedno pogadjaj i 'ko te tajno voli mesecima i tesko mi je, a i smesno to a ti i ne sanjas da sanjam te jos Naj, najbolja, naj znaj, ja sam za tebe naj, najbolja, naj pa budi i ti za mene Eh sto mi misli ne procitas ti slovo po slovo eto imena tvog eh sto bas meni da se svidis ti i jos na celu da mi pise to eh sto mi nisi malo blizi ti bar toliko da me osetis Nije mi prvi put Nije mi prvi put da se zaledim ko led nije ni poslednji da se ucim sta je red vrata na pola su, bas nisam pristojna zasto bih kucala, ne brini, to sam ja A ko je to pored tebe nocas zaspao a koga si na moje mesto pustio nek ti ona telo greje neka se u prazno smeje pitacu te sutra ljubav gde je Nije mi prvi put da sam ovo videla vec dugo, dugo sve gledam u ludim snovima u snu se devojka bez lika smejala druga je plakala, ne brini, to sam ja
|
|
| |
Kombua | Дата: Воскресенье, 03.06.2007, 14:46 | Сообщение # 7 |
| Pamti me po suzama Rekao si, odlazim bar da spasim sta je ostalo rekla sam, u redu je i u meni sve je cutalo bez osecanja, bez malo tuge pratim te i tu na vratima jos jednom molim te Ostani jos minut da me vidis kada krene ta oluja hladnih suza poplavice mene ne krivi me za kraj, pusti ruzna secanja pamti me po suzama Rekao si, hladna si, zar ti nista nije znacilo rekla sam, ja nisam ti, al' u trenu sve se srusilo bez osecanja, bez malo tuge pratim te i tu na vratima jos jednom molim te Ponuda Gledam ovaj cudni svet sve se prodaje u bescenje pa mi pada na pamet da sreca moze da se kupuje I to me boli, to me nervira ti dobro znas da za to nisam se predala i kad mi nista ne ide Necu nikom da budem devojcica lepa glupa i poslusna kada zatreba neka druga bi sigurno pristala ja nisam takva postala da bi me zanimala tvoja ponuda Gledam ovaj cudni svet sve se vrti oko koristi pa mi pada na pamet da tako lako moze sve da se namesti Povredi me Reci, bio sam s njom, nesto mi uradi malo razmrdaj me, zeljo najveca znaj da najludje je srce sto u prazno kuca niti boli niti voli i ne oseca Povredi me, znam da reci su reci al' otrov tvoj mene moze da leci povredi me pa da znam da sam ziva jer venem ti ni duzna ni kriva Reci, bio sam s njom pa me iznenadi dugo ubija me ova navika daj, uradi mi to, moram da te vidim s drugom da mi telom kao struja prodje panika Sad idi, nek te djavo nosi Zar izgleda ti da mi je svejedno sto volela sam tebe, lopova ti krades ljubav i sve sto je cedno ja hocu dalje bez tvog otrova Sad idi, nek te djavo nosi briga me za to jer voleti je tebe po zivot opasno podji dalje svojim putem jer se vidi dno nema krivca da ga nije Bog kaznio Pomerao si moje okeane i noc u maglu mi pretvorio izgubila sam mesece i dane ma, moj si pogled ti zaklonio
|
|
| |
Kombua | Дата: Воскресенье, 03.06.2007, 14:46 | Сообщение # 8 |
| Sto prvi (101) Niko mi jos nije skinuo zvezdu ili dve eto, tu se sad pokazi nemoj da me pitas gluposti, gle, koliki si da me volis, sad dokazi Sta koji si, sto prvi si zaboravi, znam ja da to ti je u krvi sta, sta koji si, sto prvi si a tako zelim da si prvi Niko sa mnom nije brojao latice na ruzama evo, ti bi bio prvi niko do sad nije uspeo samo pogledom da me lomi i mrvi Skuvaj caj sto mirise na jasmin pricaj nezne reci dok ne zaspim Ti mi se svidjas Gledam ja, gledam kako me ti posmatras, bas si sladak dok se nadas a i dobro se pretvaras al' pogled odaje, kao usne kaze sve... Ti mi se svidjas ja ti se svidjam gotova prica kraj... Ti mi se svidjas ja ti se svidjam... Kraj... Pada mrak, pada topla kisa kap po kap u ritmu srca sad po zidu zelje idu zeljama simpatija moja si, od veceras budi in... Ti mi se svidjas ja ti se svidjam gotova prica kraj... Ti mi se svidjas ja ti se svidjam... Kraj... Ti i samo ti Imam jednu zelju, san i molitvu jednu, samo jednu, da si uvek tu zovem te u snove, one najsladje i ti mi uvek dodjes, zato volim te Kad te vidim, zivim i ti to dobro znas al' jos nesto vidim da isto osecas Ti i samo ti moja ljubavi iz sna sve su noci lake s tobom a svaki dan je dobar dan Bog je lepo rek'o ko ce s kim i sto dok je plavo nebo, bices i ti moj sudbine nam iste, horoskopski znak frekvencija i bioritam, to je sve sto znam I bio je sneg, i ti i ja i ovaj svet, svet oko nas s tobom mi tren vredi za vek zivot je lep kao ti Trubaci Cula sam od drugih da me trazis ti spora je al' stize pravda ljubavi Napolju je vreme lepo kao ti mirise na ljubav vazduh prolecni Trubaci za mnom idemo kroz grad muzika jace kao nikada do sad Eto male pomoci ako ti to znaci nacices me tamo gde su i trubaci Ako slusas pazljivo vec si mi na tragu jos ako me nadjes znaj da imas dragu Vidis li da pevam znaj da mi se place da li sam jos sama upitaj trubace
|
|
| |
Kombua | Дата: Воскресенье, 03.06.2007, 14:47 | Сообщение # 9 |
| U nedelju Nase poslednje vece vreme prebrzo tece kazem, ostani tu jer ljudi se ne rastaju u nedelju Nema nijedne reci da tvoj odlazak spreci kazem, idi sto pre jer jutro brzo svanuce a ja mrzim rastanke U nedelju kad se tuga odmara u nedelju nebo vrata otvara i svatovi uvek tada prolaze pored moje ulice zato nemoj molim te u nedelju i ja belo oblacim da te brze prebolim i sto pre zaboravim Volim ga Kada se budi prolece kada me gleda tamno smedje cak i kad mi srce lomi ja ga volim, ja ga volim Kada mi srce da na dlanu i kada mi uzme san za javu cak i kad me dusa boli ja ga volim, ja ga volim dacu mu sve O, volim ga o, volim ga ja o, volim ga dacu mu, dacu mu sve I da mi nije sudbina zato bih boga umolila on i nebo plavo boji a ja ga volim, ja ga volim dacu mu sve On i nebo plavo boji a ja ga volim ja ga volim dacu mu sve Za srecu nam malo treba Nocas je gusta tama pokrila strast u nama i zadnje zrno nade sve je nestalo Svako u svome svetu vesto smo se krili neka nam nebo sudi sebicni smo bili ti i ja Za srecu nam malo treba i uvek nam malo fali to malo to sto treba jedno drugom nismo dali Za srecu nam malo treba al' samo to nismo znali i ovaj dar sa neba sve smo probali Nocas je samo nemir beskrajan kao svemir i vise niceg nema sve je propalo Svako u svome svetu vesto smo se krili neka nam tako bude sebicni smo bili ti i ja Znaj da znam Kad dodje mesec maj i dan cetrn'esti eto meni povoda da te zovem pozovi i ti Lizni prst, okreni stranu ma sta ti uopste trazis sa njom al' kad tad cuces kako ti pevam da bices opet moj Znaj da znam s kim spavas ali nebitno je to vazno je da znam kog sanjas i s kim bi se budio Kad dodje mesec maj i dan cetrn'esti eto meni povoda da te zovem, pozovi i ti Mada znam sta bi bilo tada ja bih s tobom ponovo i neka me je i bolelo tada al' bilo je samo stobom
|
|
| |
Ангел_Анархии | Дата: Понедельник, 04.06.2007, 22:13 | Сообщение # 10 |
![Ангел_Анархии](/avatar/17/339079.jpg) .:Знаток:.
| вот более точный перевод молитвы: Мне не сомкнуть глаз Пустая постель прогоняет сон Плавится жизнь И стремительно исчезает Словно теряя разум Я не замечаю того, что вокруг Я всё ещё люблю тебя Я всё ещё слепо тебе верю Потеряв разум, заблудившись Боясь новой любви Дни - открытые раны Больше не считаю Молитва, как жар на моих губах Молитва, вместо речи только имя твоё Небо знает, как и я Сколько раз я повторила Небо знает, как и я Что имя твоё - моя единственная молитва Богу не могу лгать Когда молю его Будет ложью сказать Что я не люблю тебя Молитва, как жар на моих губах Молитва, вместо речи только имя твоё Небо знает, как и я Сколько раз я повторила Небо знает, как и я Что имя твоё - моя единственная молитва Небо знает, как и я Сколько раз я повторила Небо знает, как и я Что имя твоё - моя единственная молитва Что имя твоё - моя молитва. Это дословно.Мне этот текст больше нравится)
|
|
| |
Kombua | Дата: Понедельник, 04.06.2007, 22:16 | Сообщение # 11 |
| это действительно дословно) я именно так и перевела сама, пока не нашла перевода в нете. но на музыку это немного по другому ложится, поэтому и не было исполнено дословного перевода
|
|
| |
Ангел_Анархии | Дата: Понедельник, 04.06.2007, 22:22 | Сообщение # 12 |
| да, все-таки перевели нормально.иногда переводят так, что песню узнаешь только по музыке. Kombua, А ты тож знаешь сербский?
|
|
| |
Pogoda | Дата: Среда, 06.06.2007, 15:43 | Сообщение # 13 |
![Pogoda](/avatar/37/181347.jpg) .:Активный участник:.
| Девочки, я перевела две песни: U Nedelu и Volim ga, получилось конечно не очень складно, но я старалась не изменять для художественности, чтобы не потерять первозданный смысл, ведь это-самое главное. Оба текста очень красивые: U Nedelu-она и прогоняет его и просит остаться, Volim ga-она любит его и за то,что он отдал ей свое сердце и за то, что ранил ее душу!!! В воскресенье(U Nedelu) Наш последний вечер Время медленно течет Говорю тебе останься Ведь люди не расстаются В воскресенье Нет слов Чтоб помешать тебе уйти Я говорю иди Потому, что утро И я ненавижу расставание В воскресенье когда горе отдыхает В воскресенье небо врата отворяет И новобрачные постоянно проезжают мимо моей улицы Поэтому пожалуйста не уходи В воскресенье и я одену белое Чтобы пережить И забыть о тебе. Я люблю его(Volim ga) Когда пробуждается весна Когда он видит меня слабой Даже когда он разбивает мое сердце Я люблю его, я люблю его Когда он отдает сердце в мои руки Когда он забирает мой сон Даже когда он ранит мою душу Я люблю его, я люблю его, Отдаю ему всю себя О, люблю его О, я люблю его О, люблю его Отдаю, отдаю ему всю себя И если он не моя судьба Я молю Бога Чтобы он сделал небо голубым Я люблю его, я люблю его, Отдаю ему всю себя Он сделал небо голубым И я люблю его Я люблю его Отдаю ему всю себя. Попозже попробую сделать красиво и в рифму!
Хорошо выдрессированная совесть никогда не загрызет своего хозяина.
Сообщение отредактировал Pogoda - Среда, 06.06.2007, 15:45 |
|
| |
Kombua | Дата: Среда, 06.06.2007, 18:44 | Сообщение # 14 |
| Pogoda, спасибо громадное) *где тут куча смайлов с розочкой*))) песни действительно красивые)
|
|
| |
Ангел_Анархии | Дата: Среда, 06.06.2007, 19:11 | Сообщение # 15 |
| Молодчина!!!чесно говоря, я перевела немного не так момент с голубым небом, и не пойму, как надо.В песне: On i nebo plavo boji... Дословно я перевела так:он и небо голубого цвета. короче, я так и не поняла, как правильно. Кстати, tamno smege-это слабый?всегда думала, что темно-коричневый.Это такое выражение? Буду знать))
|
|
| |
|